Česko - země neznámá jede za vámi. Každý pátek po celé prázdniny

28. červen 2017
Česko – země neznámá

Každý prázdninový pátek se pořad Česko - země neznámá hlásí svým příznivcům živě z terénu. V jednotlivých krajích naší republiky navštěvuje pozoruhodná místa a zajímavé akce. A kdo chce, může se na živé vysílání přijít podívat a na místě si navíc zasoutěžit o zajímavé ceny. Kde všude nás během prázdnin najdete?

V pátek 18. srpna jsme zamířili do jihočeského lázeňského městečka Vráž u Písku. Představili jsme místní lázně, pověděli něco málo o jejich vzniku, historii a také o tom, jaké neduhy léčí. A prošli jsme se i krásným lázeňským parkem.

Vydali jsme se také po naučné stezce nazvané „Za vrážským pramenem“ a zastavili jsme se na jedné soukromé zahradě, kde stojí desetimetrový stožár s meteorologickou stanicí. Jeho majitelem je amatérský meteorolog.

Minulý pátek 25. srpna jsme se živě přihlásili z Karlovarského kraje, konkrétně z Valdštejnských slavností v Chebu. Řeč byla o samotných slavnostech a také jsme vám představili zajímavosti a významné památky města. Navštívili jsme chebské retromuzeum a prošli jsme se novou netradiční prohlídkovou trasou v historickém centru Chebu, která vede po starých půdách, ukrývajících unikátní dřevěné konstrukce.

A kam se chystáme nakonec? Jako poslední navštívíme v pátek 1. září zámek Plumlov v Olomouckém kraji. S kastelánem si budeme povídat o samotném zámku a jeho expozicích. Potkáme sběratele policejních uniforem, aut a motocyklů. A labužníkům přiblížíme historii vyhlášeného Plumlovského řízku. A pokud bude hezky teplo, vydáme se k Plumlovské přehradě.

Spustit audio