Banán porcujeme v restauraci nožem. Radí Eva Filipová

Banán jíme tak, že špičku banánu ukrojíme nožem, pak si banán rozevřeme rukou, vyndáme si ho rukou ven a vkládáme po soustech do úst.

V restauraci se ale většinou nestane, aby přinesli jako dezert banán ve slupce. Tahle situace může nastat třeba na dovolené, když si banán vezmeme ze švédského stolu. Pak postupujeme podle rady.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová