Beník, pes, který se vyhrabal z hrobu, se zotavuje v péči ošetřovatelek z Unie práv zvířat

12. únor 2024

Pes byl zasažený řadou střel ze vzduchovky. Podle jeho zachránkyň, indicie konzultované se zdravotníky nasvědčují tomu, že byl za živa pohřben a následně se z hrobu vyhrabal a hledal pomoc. 

Případ byl zveřejněn členkami Unie práv zvířat na sociální síti. Peníze na léčbu týraného psa se podařilo vybrat velmi rychle. 

Je stále nejistý, špatně vidí i slyší, ale jí a pije i chodí a jeho stav se zlepšuje. Jak říkají jeho ošetřovatelky, je hlavně potřeba, aby byl v psychické pohodě, kterou se mu snaží zajistit.

Případem se zabývá oddělení hospodářské kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Šumperk. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, za který lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Více se dozvíte z reportáže.

autor: Aleš Spurný
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.