Božské placičky
Úterní recept Apetýtu bude doslova letní rychlovka. Recept nám poslala posluchačka Zdenka z Vysočiny, ráda ho připravuje v létě na chalupě, kde tráví čas rodinou. Jídlo pojmenovala božské placičky.
Co nesmí chybět v seznamu?
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 2 vejce
- 20 g sýru
- 30 g špaldové mouky
- 60 g šunky
- 10 ml olivového oleje
- 1 odtučněný řecký jogurt
Postup:
- Z cukety a mrkve vymačkáme pořádně všechnu přebytečnou vodu. Směs musí být úplně suchá.
- Do misky přidáme k zelenině dvě vajíčka, sýr, mouku a nadrobno nakrájenou šunku.
- Jemně osolíme a pořádně promícháme.
- Lžící dávkujeme směs na rozpálenou pánev s olejem a tvarujeme asi 1 cm vysoké placky.
- Smažíme asi 5–7 minut z každé strany.
- Podáváme s čerstvým salátem ze zahrádky a řeckým jogurtem ochuceným solí a česnekem.
Související
-
Bělehradský řízek
Recept na Bělehradský řízek se dědí u posluchačky Markéty ze Znojma z generace na generaci. Chystala ho babička i maminka Markéty, ta ho teď připravuje i pro svoji rodinu.
-
Bramborový závin pro hladové muže
Bramborový závin pro hladové muže – tak pojmenovala svůj recept posluchačka Dana z Velkých Bílovic.
-
Špenátový koláč
Což takhle dát si na Zelený čtvrtek špenátový koláč? Pokud se nechcete tradičního špenátového jídla vzdát, udělejte si ho na pečený způsob.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka