Český rozhlas vystrojil svatbu vítězům Zlaté lásky. Zdena a Jaroslav Dvořáčkovi slzeli štěstím

14. květen 2024

Ve finále pořadu Zlatá láska zvítězili svým tklivým příběhem manželé Zdena a Jaroslav Dvořáčkovi z Hradce Králové. Jsou spolu už téměř 63 let. Jejich láska je tedy už diamantová a stejně tak silná a průzračná. Společně museli překonat největší ztrátu a bolest, jakou rodič může zažít – odchod dcery z tohoto světa.

Český rozhlas vystrojil vítěznému páru vzpomínkový svatební obřad pod širým nebem v krásném prostředí golfového resortu na kraji Hradce Králové. Na místo přivezl ženich nevěstu malým slavnostně ozdobeným kabrioletem. Bylo to překvapení pro jejich rodinu, o kterém věděla pouze dcera se synem. „Je to vzpomínka na to, jak jsme před 63 lety ujeli svatebčanům z hostiny bílou Felicií,“ prozradil Jaroslav Dvořáček.

Na cestě k improvizovanému oltáři manžele Dvořáčkovy doprovodila píseň „Už mi lásko není dvacet let“, kterou jim přijel osobně zazpívat Marcel Zmožek. Pak už se slova ujali průvodci pořadu Zlatá láska manželé Carmen Mayerová a Petr Kostka. Ve své slavnostní řeči shrnuli životní pouť manželů Dvořáčkových a sezdali je za přítomnosti celé rodiny. Přijely čtyři generace Dvořáčků. Během jímavého proslovu byli dojatí nejen manželé Dvořáčkovi, ale i sami oddávající.

Na otázku, zda si berou jeden druhého až do skonání věků, slyšeli všichni svatebčané dvakrát: „Ano!“ Jaroslav Dvořáček svou ženu miluje a jeho cit k ní neslábne. K tomu ještě říká: „Na své ženě si cením toho, že chová úžasnou lásku k lidem.“ Jeho žena pak se zamilovaným pohledem dodala: „Tím, jak člověk stárne, považuje si víc těch obyčejných věcí. Už nás neláká to, co když jsme byli mladí. A víme, že bychom se nenechali na holičkách. Miluju ho!“

Manželé Zdena a Jaroslav Dvořáčkovi

Rozhlasové vyznání lásky a jejich životní příběh pomohl semknout jejich rodinu, najít znovu přátele z mládí a cítit zájem a oporu ze stran přátel a sousedů. „Mně je jedné věci líto, že těch tři čtvrtě roku končí, protože my jsme tím žili,“ posteskla si paní Dvořáčková. Se slzami v očích i hlase dodala, že by se s celým týmem Zlaté lásky chtěla ještě někdy setkat, protože se podle jejích slov jedná o opravdu fajn lidi.

Zlatá láska 2024

Ověřit si to mohou další páry a posluchači, neboť se tvůrci Zlaté lásky rozhodli natočit druhou řadu tohoto velmi úspěšného pořadu mapujícího tklivé a láskyplné lidské příběhy.

Manželé, kteří spolu prožili padesát a více let ve společném svazku, se mohou přihlásit do nového ročníku této rozhlasové soutěže. Stačí podrobně sepsat svůj příběh – jak se seznámili, jaká byla jejich svatba, kdy a jak přišly na svět jejich děti, co veselého i smutného prožili, a přesto jejich láska vydržela.

Přihláška je k dispozici na webové stránce www.zlatalaska.cz nebo ji lze zaslat poštou na adresu: Český rozhlas, Zlatá láska, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2. Uzávěrka je 31. května 2024.

Vítěznému manželskému páru Zlaté lásky vystrojíme svatební hostinu s obnovením manželského slibu a předáme svatební dary včetně poukazu na romantickou svatební cestu.