Cizrnový salát
Ve starověké Mezopotámii se kromě cizrny jako první domestikované rostliny pěstovala rovněž jednozrnná a dvouzrnná pšenice, stejně jako čočka a hrách. A právě cizrna bude mít v následujícím receptu hlavní roli.
Připravte si cizrnový salát jako chutný oběd nebo svačinu. Co budete potřebovat, to napoví úterní Apetýt.
- 120 g vařené nebo konzervované cizrny
- 5 ks nakládaných sušených rajčat
- 1 červenou cibuli
- 2 lžíce petrželky
- 1 lžičku citrónové šťávy
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvařenou nebo nakládanou cizrnu smícháte s nakrájenými sušenými rajčaty, cibulí a petrželkou.
- Osolíte, opepříte a zalijete olivovým olejem a citrónovou šťávou.
- Cizrnový salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem, ale lahodný je, i když necháte cizrnu teplou a smícháte ji se salátem těsně před konzumací.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka