Čtvrteční Noční linka: Historické kuchařky
Vaříte podle historických kuchařek? Máte nějaké doma, nebo jste dokonce jejich sběratelé? Jaké osobnosti z historie znáte a zaujali vás právě v oblasti kulinářského umění? Jaká jídla naší historie či světové jste měli možnost ochutnat?
Jídlo a zvláště pak to dobré zajímá určitě každého z nás a mnohé nás také zajímá, jak ho připravit. A proč se neinspirovat u našich předků a v naší historii? Určitě tam nápadů a skvělých tipů na dobré jídlo najdeme dost!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.