Čtvrteční Noční linka: Jak se vám daří komunikovat v současné době?

26. listopad 2020

Máte možnost osobní, byť omezené komunikace v dnešní době a nebo jste zcela odkázáni na moderní technologie? Využíváte telefon, naučili jste se s počítačem, více mailujete, používáte skype a nebo i jiné formy komunikace s lidmi? Jak zůstáváte v kontaktu se svou rodinou, blízkými, známými? 

Naučili jste se proto třeba i v pozdním věku s počítačem a brouzdáte po internetu, mailujete, zařídili jste si facebook? Baví vás moderní komunikační technologie a nebo vás spíš obtěžují?

Není nad osobní komunikaci, která je nejdůležitější. V letošním roce jsme se ovšem vzhledem k okolnostem ocitli více v online prostředí, které využívají mnozí, aby nepřišli o kontakt s blízkými, známými, ale i kulturou. Jak to máte vy?

Zdokonalili jste se více v moderních technologiích, protože jste zkrátka neměli jinou možnost a nebo osobní kontakt v určité míře ve vašem životě zůstal? Mnozí lidé už se nemohou dočkat až se zase setkají, podají si ruce, obejmou se, posedí si a popovídají s přáteli.

Po letošních zkušenostech si snad i o to víc budeme vážit osobní komunikace a uvědomíme si, jak je v životě důležitá, nezastupitelná a co pro nás znamená. Na vaše vyprávění se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.