Čtvrteční Noční linka: Jsou s handicapem, ale chtějí žít!

30. leden 2020

Museli jste se v životě vypořádat s nějakým tělesným nebo duševním postižením? Co vám nejvíce pomohlo? Máte doma nebo v rodině zdravotně postiženou osobu? Jak to společně zvládáte? Co je pro lidi s handicapem nejdůležitější?

Jsou nevidomí, na vozíku, mentálně postižení,ale mají obrovskou chuť žít. Tvoří, skládají, sportují a radují se z maličkostí. Karel Sladký jich několik zná a myslí, že právě od těchto lidí se můžeme učit. Učit to, jak se postavit životu, najít sílu a bojovat, chcete-li, i s nepřízní osudu.

Jsou to lidé, kteří jsou s námi a mezi námi - matky a otcové, synové a dcery, kamarádi, přátelé, sousedi. Lidé s odlišnými potřebami od lidí bez handicapu. Co ale potřebují jako každý - lásku, pocit bezpečí a nepředstíraného zájmu.

Život s handicapem - to bude téma našeho dnešního nočního setkání. Museli jste se také v životě vypořádat s postižením, životním omezením? Co vám nejvíce pomohlo? Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte i mezi známými postižené lidi? Na vaše příběhy se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio