Čtvrteční Noční linka: Kterou zahraniční kuchyni máte nejraději?
Která kuchyně od našich sousedů či dokonce z celého světa vám chutná nejvíce a dokonce jste se nechali inspirovat a vaříte cizokrajné recepty? A máte dojem a také zkušenost, že se produkty na vaření právě světových kuchyní dají sehnat bez problémů i tady u nás? Jaká koření jste si přivezli třeba ze svých cest a jaké dobroty jste při svých výletech do zahraničí ochutnali?
Myslím, že snad opravdu každý z nás má rád dobré jídlo a většina z nás při svých cestách do zahraničí ochutnává tamní dobroty a speciality. Některé nás nadchnou a některé zase o něco méně. A co vy, kterou zahraniční kuchyní se necháváte rádi inspirovat?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.