Čtvrteční Noční linka: Vánoční příběh

16. prosinec 2021

Štědrý den máme za dveřmi, všude kolem nás je prostor prosycený vánoční atmosférou. Proto jsem si pro dnešní noc vybrala povídání o tom, co neobvyklého jste zažili o Vánocích. Vzpomínejte i na dobu dávnou minulou, třeba se ohlédněte až do vašeho dětství.

Trávili jste například Štědrý den v jiné zemi? Co zajímavého jste tam zažili? Jak moc se odlišují naše vánoční svátky od těch, které jste měli příležitost prožít v zahraničí. Dostavil se například na Štědrý den do vaší rodiny někdo, koho jste neočekávali? Jak jste situaci zvládli?

Několikery Vánoce jsem trávila mimo Českou republiku. Odlišovaly se od těch našich velmi, jídlem, atmosférou, podnebím. Vzpomínám si, jak jsem jela ze Švýcarska, kde jsem pobývala pracovně brzy ráno 24. prosince, abych dorazila domů ke Štědrovečernímu stolu, povedlo se. Jedny Vánoce jsem zpívala v Norsku. Společně s mými kolegy jsme si udělali slavnostní večeři, ale náš kapr to nebyl, toho jsme nesehnali, měli jsme lososa s rýží. Na Floridě v Tampě jsem trávila jeden Štědrý večer s přáteli v restauraci. Bylo velmi zvláštní sedět v letních šatech, atmosféra velmi vzdálená našim tradičním Vánocům. Prostě všude dobře, ale doma nejlépe.

Spustit audio