Čtvrteční Noční linka: Vaříte s láskou nebo z povinnosti?

20. říjen 2022

Dnes je Mezinárodní den kuchařů, který patří samozřejmě všem kuchařům, ať už profesionálním nebo „kuchtíkům", které vaření prostě baví. V tento den se konají různé akce spojené s vařením, pečením, smažením a vším co se kuchyně týče. A proč právě vaření nevěnovat i Noční linku?

Jací jste kuchaři? Vaříte rádi a s láskou nebo pouze z povinnosti? Kdo vás to naučil? Dědí se ve vaší rodině kuchařky a recepty z generace na generaci? Co vás v kuchyni nejvíce baví? Jaká jsou vaše oblíbená jídla? Tradiční česká nebo exotická? Sladká nebo slaná svačina? Jaké je vaše oblíbené jídlo, kterým rádi a často hřešíte? Vaříte každý den? Vaříte a vážíte ingredience vždy přesně podle receptu nebo vaříte „od oka“? Chodíte často do restaurace? Co vám chutnalo jako dětem? Co se jedlo dříve a co převládá na stole nyní? Na jaký gurmánský zážitek rádi vzpomínáte?

Vaše příspěvky nám můžete psát na rozhlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je email linka@rozhlas.cz a také telefon 731 800 900.

V době vysílání můžete volat do studia Českého rozhlasu Zlín, ve kterém se na vás těší Jarka Barboříková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.