Čtvrtek: Dáváte v životě druhou šanci? A dostali jste ji vy?

14. červen 2018

Co si myslíte o druhé šanci? Dali jste ji někdy někomu? V jaké situaci a jak to dopadlo? Nebo se řídíte tím, že jednou a dost? Dostali jste někdy vy druhou šanci, v jakém směru a jak jste se jí zhostili?

Říká se, že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš. Přesto jste možná právě vy v životě toto rčení porušili a dali někomu druhou šanci, ať už se to týká čehokoliv. Nebo někdo dal druhou šanci vám?

Druhou šanci dostávají lidé i ve vztazích, ale týkat se může čehokoliv – návratu do života, zaměstnání, jen ji správně uchopit.

Schválně zavzpomínejte na okamžiky vašeho života, kdy jste dostali nebo dali druhou šanci a můžete zpětně říci, zda jste ji chytli za správný konec a využili ji. Možná něco nevyšlo napoprvé, ale právě napodruhé ano.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.