Cyklostezka HK - PCE, Kniha: Tlustá tak akorát a Nový sběrný dvůr v Trutnově. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Už chybí jen 50 milionů korun a 4 roky času a cyklostezka mezi Hradce Králové a Pardubicemi bude celá hotová. Alespoň tak zní ujištění z Pardubic, kde právě na území sousedního kraje zbývá dokončit posledních 10 kilometrů. U Hradce Králové je vše hotové.

Co všechno se musí dokončit, aby bylo možné jezdit mezi krajskými městy na kole bezpečně a stranou od automobilového provozu, to zjišťoval redaktor David Macháček. Tempo výstavby budou určovat především dotace. Protože obce mají samozřejmě zájem na tom, aby se velká část financování cyklostezky pokryla z nich.

Čtěte také

Český rozhlas Hradec Králové pro vás připravil šestidílnou četbu na pokračování z humoristického románu Michaly Jendruchové Tlustá tak akorát. V příběhu dvou žen, Květy a Jiřiny, které po životním zklamání hledají odvahu a nový impulz, se vám představí herečky Klára Oltová, Jana Stryková a Lenka Loubalová.

Hlavní hrdinka Květa moc dobře ví, co je to nízké sebevědomí. Od malička se potýká s nadváhou a jakožto poslušná dcera místo vytoužené profese cukrářky skončí jako učitelka. Jediná babička jí rozumí. A tak když po její smrti nalezne odkaz v podobě ručně psané knihy jejích oblíbených sladkých receptů s výzvou, ať se hned pustí do pečení, poslechne a každý den přichystá jednu dobrotu. A začnou se dít divy.

Čtěte také

Obyvatelé Trutnova začali využívat nový sběrný dvůr, jeho otevření ulehčilo přetíženému dvoru v Horské ulici. Odkládání nepotřebných věcí se tak usnadnilo především obyvatelům okrajových částí města.

„Pomohlo to jistě obyvatelům částí města, jako jsou Kryblice a určitě Poříčí, Bohuslavice, Lhota, Voletiny. Máme to hezky rozdělené na jednom i na druhém konci Trutnova,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí trutnovské radnice Vendula Kasperová.

autor: baj
Spustit audio

Související