Eva a Václav Hudečkovi: Na pomluvy jsme nedali, hluboký vztah je intimní záležitost pouze nás dvou

25. prosinec 2022

Herečka a houslista se málem nepotkali. „Ten, kdo to řídil, ten nás pěkně napínal. My se měli setkat asi třikrát, než k tomu skutečně došlo. Vždycky z toho ale nějak sešlo,“ vzpomíná Václav.

Manželé Hudečkovi jsou spolu už od roku 1977 a pomalu se blíží ke zlaté svatbě. K jejich setkání nakonec došlo ve filmu. „Hrála jsem takovou povětrnou děvu s Luďkem Sobotou a měl se tam zjevit Venoušek s houslema. A když se objevil, já se na něj podívala, on na mě, a ten pohled byl opravdu osudový.“ „Akorát toho spoustu vystřihali, takže všechny pointy zmizely a výsledkem byl spíš takový blábol. Ani to nešlo do kin,“ doplňuje trochu s lítostí Václav. „Ale jinak na to vzpomínáme s láskou, protože díky tomu jsme spolu.“

Zlatou svatbu mají podle tradice uspořádat děti svým rodičům jako poděkování. My vám s tím pomůžeme – přihlaste své rodiče nebo prarodiče, kteří jsou spolu v manželském svazku 50 a více let, do našeho nového pořadu Zlatá láska.

Vítěznému manželskému páru Zlaté lásky navíc vystrojíme svatební hostinu s obnovením manželského slibu a předáme svatební dary včetně poukazu na velkou romantickou svatební cestu.

Na první rande se vydali na procházku Malou Stranou. „Měli jsme sraz v takovém podloubí, bylo docela sychravo, a já vždy chodím včas. Tak jsem si říkal, že jsem zvědav, jaké bude mít krasavice zpoždění. A ona už tam byla! Tak jsem se v duchu zastyděl a říkal jsem si, že tu si asi vezmu,“ říká s nostalgií Václav. „Ale byl jsem na ní trochu rychlej, ona ze mě byla zklamaná. Čekala něco víc noblovatějšího než pudy a vášně. Tak jsem se pak omluvil a naštěstí mě vzala na milost.“

Oba byli známí už tenkrát a nevyhnuli se různým pomluvám. „Já to ale s kamarádkami nikdy neřešila. Hluboký vztah považuji za opravdu intimní záležitost a to je mezi námi dvěma,“ říká Eva. Poznali se na jaře a brali se už na podzim stejného roku. „Nechtěli jsme to oddalovat, protože jsme viděli, že chceme to samé,“ říká Eva.

První Vánoce s výročím Playboye

Zabydleli se v provizorním malém bytě. „Byl opravdu maličký, ale co se nám tam toho vešlo, to by architekti koukali. Bydleli jsme tam asi rok a půl, ale pak jsme za Prahou koupili domeček. Sice byl v dezolátním stavu, ale postupně jsme ho zrekonstruovali,“ říká Eva.

„Na Vánoce jsme měli jen malinkatý stromeček, ale my byli vlastně v Japonsku, protože Václav tam měl turné a já za ním přiletěla na poslední dva týdny.“ „V tamním hotelu měli sice vánoční stromeček, ale zrovna tam bylo nějaké výročí Playboye a obsluhu dělaly holky se zaječími ocásky,“ vzpomíná Václav. „Ty holčiny kolem nás pořád hopsaly a všichni byli neskutečně laskaví. My chtěli kapra, oni nám chtěli vyhovět, tak nám nakonec osmažili lososa a k tomu jsme dostali rýži. Žádný bramborový salát,“ dodává Eva.

Dnes se u nich zpívají koledy, nesmí chybět Rybova mše vánoční a muzikál Jesus Christ Superstar. „To je tak velkolepá hudba, to je nezařaditelný, to splňuje úplně všechno. Jinak máme tradičního kapra a díky Evě i řízek,“ vypráví Václav. „Většinu Vánoc jsme vlastně trávili na turné, které končilo 23. prosince. Proto jsme většinou byli u mé sestry, která nás vždy pozvala. Takže u nás žádné porovnávání bramborových salátů nebylo,“ směje se Eva.

Václav Hudeček, Eva Hudečková a Patrik Rozehnal

Čím je ovlivnila Evina babička? Co si pochvalují na dlouhodobém manželství a jak je zformovalo? Jak je pro ně důležitý smysl pro humor? Poslechněte si ve vánočním speciálu s Patrikem Rozehnalem.

autoři: Patrik Rozehnal , djo
Spustit audio