Filip Černý

redaktor publicistiky

Připravuje publicistické příspěvky a pořady.

V Českém rozhlase České Budějovice v současnosti pracuji jako redaktor publicistiky. Spolupodílím se na některých programových řadách a rubrikách, například Jihočeši, Přímá řeč nebo O knihách s knihovnicí, a natáčím příspěvky pro vysílání. 

Narodil jsem se v Praze v roce 1971 a během svého života jsem vystřídal celou řadu bydlišť i zaměstnání. V roce 1992 mne osud zavál do jižních Čech, které se od té doby staly mým domovem.

V roce 2002 jsem nastoupil do českobudějovického studia Českého rozhlasu. Po několikaměsíčním pobytu v redakci zpravodajství jsem se stal redaktorem v redakci publicistiky. Za tu dobu jsem se novinářsky věnoval celé škále témat, mimo jiné jsem od roku 2005 do roku 2011 natáčel seriál Kořeny, který vycházel i knižně. 

V práci se rozhodně nenudím; pokud si potřebuji vyčistit hlavu a na chvíli vypnout, rád sáhnu po nějakém comicsu nebo se vydám na pěší výlet. Mezi mé oblíbené destinace patří zřícenina Karlshausu u Purkarce, přírodní památka Černýšovické jalovce nebo kostelík sv. Rozálie u Bernartic. 

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové