Frittata s houbami a špenátem

V Apetýtu vás alespoň pomyslně zavedeme do Itálie. Máme pro vás totiž recept na pravou italskou omeletu.

Na první pohled je podobná té naší, na ten druhý už ale ne tolik. Je totiž pevnější a výborně chutná i za studena.

Budete potřebovat:

  • 150 g žampionů nebo i jiných hub
  • 100 g čerstvých špenátových lístků
  • 50 g ricotty
  • 50 ml mléka
  • 4 vejce
  • 2 vaječné bílky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžičku tymiánu
  • 1 lžíci oleje
  • špetku soli a pepře

Postup:

  1. Rozpálíme hlubokou pánev, kterou lze dát i do trouby, a na oleji orestujeme plátky hub.
  2. Dále přidáme nasekané špenátové lístky a prolisovaný česnek.
  3. Restujeme asi 5 minut, poté odstavíme.
  4. Následně si v misce vyšleháme vajíčka a bílky se solí, pepřem, mlékem, tymiánem a ricottou a vše pak vmícháme do odstavené směsi hub a špenátu v pánvi.
  5. Poté vložíme pánev do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a necháme omeletu zapékat zhruba 10 až 15 minut.  

Související

  • Placky z červené čočky se salátem

    Páteční Apetýt vám opět přináší tip na bezmasý pokrm. Tentokrát to bude především o červené čočce.

  • Těstoviny s avokádovým pestem

    V pátečním Apetýtu pro vás máme další bezmasý kulinářský tip. I když je pravda, že dnes je Velký pátek a podle křesťanské tradice by tento den o jídle moc být neměl.

  • Jemná rajská omáčka

    V Apetýtu pro vás máme další chutný bezmasý recept. Tentokrát budou naší hlavní ingrediencí rajčata. Konzumovat je můžeme v různých podobách.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.