Helena Vondráčková přijede zazpívat do Liberce

25. červen 2018

Známá česká zpěvačka Helena Vondráčková oslavila v neděli své 71. narozeniny. Zjistili jsme, jaký byl osud hitu Dlouhá noc nebo co chystá na své turné, které proběhne v říjnu také v Liberci.

Své narozeniny oslavila zpěvačka na tenisovém kurtu se svými přáteli z klubu. „Od soboty jsem na tenisovém turnaji v Přerově. Jezdíme sem každoročně na týden na výuku tenisu. Vždycky je o legaci postaráno, tak jsme slavili jako každý rok. Členkou tohoto klubu jsem už mnoho let, takže vždycky je to báječné,“ říká zpěvačka.

Zajímavý osud hitu Dlouhá noc

Osudy hitů jsou někdy velmi zajímavé. Třeba místo písně Dlouhá noc chtěla gramofonová firma vydat něco úplně jiného. „V roce 2000 vycházelo CD, na kterém byla Dlouhá noc, ale byla tam i píseň Vodopád ze stejnojmenného alba. Gramofonová firma trvala na tom, že pilotní písní bude Vodopád. Já jsem jim oponovala, že si myslím, že mega hit bude Dlouhá noc. Tahali jsme se tak dlouho, až si prosadili svou. Nicméně, když se nasadil druhý singl Dlouhá noc, tak to převálcoval naprosto bezkonkurenčně,“ popisuje Helena Vondráčková.

Na koncert do Liberce se moc těší

Zpěvačka připravuje své letošní turné. Devatenáctého října se představí i v Liberci. „Turné je přes léto až do zimy a končí Vánoční Lucernou. Koncerty probíhají úplně skvěle, nabízím tam široké spektrum svého repertoáru. To znamená – písničky, s kterými jsem kdysi začínala, které všichni znají, ale i novinky z mého alba Dávno vím svý. Do Liberce se moc těším, přijďte se podívat na koncert, bude to show,“ láká Vondráčková.

Helena Vondráčková
autoři: Jan Žíla , Tomáš Hanzl

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.