Hobby magazín 84

10. květen 2008

Jak zvládnout boj proti vlčímu máku? Proti čemu chránit včely? A jaký zvolit gril? V tom vám udělá jasno 84. vydání poradny pro všechny kutily, zahrádkáře, chovatele a chalupáře...

Jak si poradit s vlčím mákem
S paní Helenou Valentovou z Mladé Boleslavi se setkala Dáša Nová. Poradí vám, jak se vypořádat s vlčím mákem, pokud ho na zahradě nechcete. Jak se tato plevelná rostlina rozmnožuje, jak dlouho klíčí, čím se můžete bránit?
Pro všechny zahrádkáře navíc dámy přidají tipy pro probouzející se zahrádky.

Včelaření
Třetí díl seriálu o včelaření vám přiblíží průběh včelího roku, poradí, jak včely chovat a jak předcházet nemocem. To vše zjišťoval Petr Jindra.

Pletení z pedigu
Co je to pedig? Odkud se dováží? Jak dlouho se namáčí? Co musíme mít po ruce? Čím zachováme jeho pružnost? Můžeme ho barvit? Z čeho je osnova dna v košíku? Jaké nůžky potřebujeme? Čím ho můžeme zdobit? A co vše si z pedigu můžeme udělat?
Vše co jste chtěli vědět o pedigu a báli jste se zeptat, vám

Grilování
Jaký gril zvolit - výhody a nevýhody plynových, elektrických či "uhelných" grilů. Jaké konstrukce grilů jsou k dostání a který je vhodný právě pro vás? Na to se zaměří Petr Jindra v první části minisérie o grilování...
Spustit audio