Hobby magazín 85

17. květen 2008

Soňa Jindrová vám poradí, z čeho všeho se dá plést. Petr Jindra vám doporučí medové pochoutky. A navíc poznáte majitele největší sbírky stavebnic Merkur na světě!

Jak uplést cokoliv z čehokoliv
Nejčastěji se pletou košíky, ošatky či prostírání. To vše si můžete vyrobit z jakéhokoliv materiálu. Soňa Jindrová vám poradí, z čeho všeho se dá plést, který materiál je nejvhodnější a jak na to.

Včelaření
Co s medem? To vám řekne Petr Jindra ve 4. díle včelařského seriálu. Dozvíte se, jaké druhy medu existují, jak se dělá medovina a k čemu je dobrý propolis)

Merkur
Vzpomínáte si ještě na stavebnice Merkur? Největší slávu zaznamenaly zhruba v polovině minulého století. Soňa Jindrová objevila člověka, který Merkury doslova miluje. Jeho sbírka je největší na světě.

Grilování
Jak postupovat při grilování. Tipy a rady na rozdělání ohně. Jaké palivo je nejlepší. A proč používat podpalovače? Druhý díl dvoudílné série o grilování vám přináší Petr Jindra

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.