Hřibový pekáček podle Haliny Pawlowské

Oblíbená spisovatelka a moderátorka byla jedním z hostů rozhlasové roadshow Rozhlas jede za vámi. Kromě zábavných historek prozradila i recept na úchvatné jídlo z hub.

Najít pěkné hřiby vždy potěší
Ingredience
  • Houby, nejlépe hříbky
  • Olej
  • Máslo
  • Kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Grilovací koření
  • 2 kelímky vysokoprocentní smetany ke šlehání

Postup

Hříbky pokrájíme na čtvrtiny. Do pekáčku dáme trochu oleje a másla a poklademe nakrájenými houbami.

Houby osolíme, opepříme a okmínujeme, kdo má rád, přidá i grilovací koření.

Takto připravené pečlivě zalijeme smetanou a dáme péct do trouby na 250 °C. Za hodinu je hotovo a je to úchvatné. Dobrou chuť!

autor: djo

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.