Horká neděle přilákala na zámek Velké Losiny přes tisícovku návštěvníků

29. červenec 2018

Hradozámecké léto je v polovině a za námi je také polovina výjezdů na vybrané hrady a zámky ve správě Národního památkového ústavu zapojené do naší soutěže. Poslední červencovou neděli jsme navštívili impozantní zámek Velké Losiny.

Tisícovka návštěvníků si ve vedru pobrukovala známé hity Pavla Vítka, Jany Chládkové i Josefa Zocha. Koncert Františka Nedvěda s kapelou si pak někteří fanoušci spojili i s letní piknikovou pohodou na trávě před scénou.

O dvě prohlídky zámku Velké Losiny s hercem a členem Humoriády Janem Přeučilem byl obrovský zájem. Zástupce kastelánky Jiří Doupal dokonce přiznal, že ho někteří návštěvníci prosili, aby je na prohlídku propašoval. Za své účinkování Jan Přeučil sklidil velký potlesk v otevřených arkádách zámku.

Celý den provázely vysoké teploty. V průběhu přímého rozhlasového přenosu naměřili moderátoři akce Patrik Rozehnal a Zora Ježková na podiu teplotu 42,5 st. Celsia. I přesto neohroženě zpovídali své hosty. Jan Přeučil naučil návštěvníky rozmlouvací techniku, zástupce kastelánky zámku Velké Losiny Jiří Doupal techniku výroby renesančního sgrafita a Marie Chromková z Ruční papírny Velké Losiny předvedla výrobu ručního papíru.

Patrik Rozehnal nabídl na místě i řadu soutěží o hradozámecké ceny v podobě batohů, triček, termosek, hrnků a svítilen. Společně se Zorou Ježkovou vylosovali dalších 10 výherců z řad autorů fotografií u symbolu naší soutěže. Ty posluchači mohou zasílat v průběhu celého léta z jakéhokoliv hradu a zámku ve správě Národního památkového ústavu na adresu hradozameckeleto@rozhlas.cz.

Hradozámecké léto na zámku Velké Losiny pozvalo všechny výletníky s radostí a úsměvem do brány Jeseníků – na Šumpersko! Nadcházející neděli se na vás těšíme na zámku Hrádek u Nechanic.

Spustit audio

Spolupořadatel

Kalendář

Neděle 2. 9.
13:00–  14:00
Velké finále Hradozámeckého léta
Přímý přenos vyhlášení vítězů fotografické soutěže Hradozámeckého léta

Partneři