Jahodová slast
Dnešní recept nám poslala posluchačka Věra. Peče ho ráda a často a zvlášť v době, kdy dozrávají jahody na zahrádce. Pojďte se tedy společně pustit do Jahodové slasti – jak tomuto receptu přezdívá celá její rodina.
Peče se klasicky na plechu a podle naší posluchačky se po ní vždy doslova zapráší.
Na těsto budete potřebovat:
- 20 dkg mletého cukru
- 20 dkg hrubé mouky
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- hořčicovou skleničku oleje a stejné množství i vlažné vody
- lžíci kakaa
- 1/3 prášku do pečiva
Cukr utřeme se žloutky a postupně přidáme olej, mouku, vodu, kakao, prášek do pečiva a sníh ze 4 bílků. Těsto pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 45 minut.
Na jahodovou vrstvu budete potřebovat:
- 15 dkg mletého cukru
- 1/2 kostky másla
- 1/2 kostky tuku
- 1 a půl jahodového pudinku (uvařeného v půl litru vody)
- jahody (čerstvé nebo zmražené)
Máslo a tuk vyšleháme s cukrem, přidáme pudink a nakrájené jahody – množství si upravíte podle chuti. Po upečení natřeme na těsto a polijeme nebo zastrouháme čokoládou. Pak už stačí jen svolat strávníky ke stolu a uvařit si dobrou kávu nebo čaj.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka