Jak krájet čokoládovou polevu, aby nepopraskala?

Čokoládový dort

Když čokoládová nebo také tuková poleva zatuhne, při krájení praská. Pokud byste ale chtěli dokonalý kus dortu s pravidelným řezem, existuje fígl. Stačí nahřátý nůž. Vložte nůž do nádoby s horkou vodou, poté ho otřete a následně krájejte. Poleva mírně roztaje a nepopraská.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.