Jak poznat dobrý párek

Víte, jak poznáte dobrý párek? Kvalitní párek by měl být napružený, ale i když není a vhodíte ho do vroucí vody, měl by se napnout. Jestli je ale opravdu dobrý, poznáte, až když ho uvaříte a kousnete do něj.

Šťavnatý voňavý páreček má chuť masa a koření. Frankfurtský či debrecínský párek bude ostřejší. Pokud není párek před ohřátím zcela napnutý, může to být i tím, že po naplnění a zchladnutí z udírny je mírně scvrklý. To ale nemusí znamenat, že není kvalitní.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána