Jak sbalit roládu, aby držela srolovaná

Roládu zabalíme do potravinářské folie nebo převážeme provázkem a vložíme na sádlem vytřený pekáč s cibulí nebo bylinkou, která maso provoní

Snažíte se připravit krásnou roládu, ale neustále se vám rozpadá? Vyzkoušejte způsob řezníka Františka Kšány.

V řeznictví se dá koupit síťka – plastová roura. Roládu sbalíme a dáme do síťky. Stačí rukama roztáhnout síťku a shora pomalu vsunout sbalené ochucené maso. Roládu pomažte olejem. Pokud nemáte k dispozici síťku, obalte vše provázkem a utáhněte, aby se maso nerozložilo.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána