Jaká smetana se hodí ke šlehání?

Pokud chcete mít dobrou šlehačku, musíte použít kvalitní smetanu. Minimální obsah tuku by měl být 33 %. I smetanu s menším obsahem nebo trvanlivou sice vyšleháte, ale nezíská takový objem jako smetana s vyšším obsahem tuku.

Lepší je také používat čerstvou smetanu. Trvanlivá totiž obsahuje další přídavné látky, které prodlužují datum spotřeb a zároveň brání kvalitnímu našlehání.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.

Pavlína Berzsiová