Jan Rosák slavil s Markétou Zinnerovou dva roky Tandemu

24. říjen 2011

6. června to byly dva roky, co se začal vysílat Tandem - populární rozhlasová talk show Jana Rosáka. Ten během dvou let přivítal ve svém pořadu širokou plejádu významných českých herců, zpěváků, spisovatelů, ale i profesorů a vědců. Jedním z posledních hostů, který vyvolal velkou vlnu pozitivních posluchačských reakcí, byl válečný hrdina a pilot RAF Jan Wiener.

Dvouleté výročí Tandemu oslavil Jan Rosák jak jinak než pracovně - natáčením tohoto pořadu. Hostem jubilejního dvouletého dílu byla spisovatelka a scenáristka Markéta Zinnerová, autorka legendárního seriálu My všichni školou povinní, ale i scénářů mnoha známých českých filmů. Tento díl Tandemu Český rozhlas Region vysílal právě ve středu 6. června od 9 hodin.

2. narozeniny Tandemu
Poslechněte si záznam!

"Musím říct, že jsem se ani moc nerozmýšlel, když jsem na jaře roku 2005 dostal od vedení Regionu nabídku moderovat vlastní talk-show", říká Jan Rosák a pokračuje: "Jednak to byla velmi lákavá příležitost, moci si moderovat a zároveň i modelovat relaci "k obrazu svému" a na druhé straně se mi po rádiu i docela stýskalo. Ovšem to, jakou mi Tandem dává velkou příležitost, jsem si uvědomil až poté: mám v něm možnost potkávat se s přepestrou paletou zajímavých lidí, kteří často vyloví ze své paměti úžasně krásné - veselé, ale i nostalgické a něžné vzpomínky."
Dramaturg Martin Mašek, který je zároveň i tím, kdo hosty oslovuje a domlouvá, o své práci říká: "Je fajn dělat na pořadu, který moderuje profesionál a jehož pozvání málokdo odmítne. A je skvělé sledovat, že hosté odchází s příjemným pocitem, že rozhovor byl opravdu o něčem."
Pořad se natáčí v produkci Českého rozhlasu Region a za dva roky vysílání si u posluchačů získal značnou popularitu. Díky tomu ho vysílají v rámci společné noci téměř všechny regionální stanice Českého rozhlasu.

Archiv všech odvysílaných Tandemů najdete zde.

Spustit audio