Kapela je jako má rodina, říká zpěvačka Anna K.

31. březen 2020

V životopise Anny K. bychom mohli najít povolání zpěvačky, skladatelky, herečky a závodní lyžařky. Něco málo o každé ze svých profesí prozradila v pořadu Xaver a host.

Anna K. je bývalou závodní lyžařkou, dnes se ale na lyže postaví jen během vzácných chvil svého volna. Zimní sporty však stále sleduje alespoň jako divák. „Obdivuji výkony, které podává Ester Ledecká, to je pro mě srdcař,“ říká zpěvačka.

Umělecká dráha

Po ukončení své lyžařské dráhy se Anna K. vydala na tu hereckou. Malou roli si střihla v televizním seriálu Malý pitaval z velkého města, kde si v epizodě Kasař zahrála dívku v čistírně. „Řekla jsem tehdy snad jenom dvě věty, ale dostala jsem za ně honorář, jak za měsíc hraní v Semaforu,“ směje se.

Ve zmíněném divadle Semafor získala angažmá již v osmi letech. Zazářila tehdy v roli Pacholete ve hře Kytice. „Semafor byl škola života a Jiří Suchý byl pro mě nesmírnou autoritou a idolem. Když je někdo takto charismatickou osobností, tak snad neexistuje dítě ani dospělý, který by z takového člověka nebyl paf,“ vzpomíná na své herecké začátky Anna K.

Nemoc mění priority

Před deseti lety podstoupila Anna K. léčbu rakoviny prsu a v boji s touto nemocí dodnes pomáhá i ostatním „Ráda bych řekla, že všechno zlé je k něčemu dobré, pravda ale je, že nemoc mi vzala spoustu let aktivního života. Rakovina je peklo, možná ale také značí jakýsi vztyčený prst, který vám má naznačit, abyste změnili způsob života,“ bilancuje zpěvačka. „Tvrdí se, že člověk kvůli nemoci často přeskládá své priority. Já se například už tolik nerozčiluji a neprožívám malichernosti,“ pokračuje Anna K.

Pomocnou ruku podává člověku v nemoci jeho rodina. Anna K. do svého okruhu blízkých řadí i svou kapelu. „Lidé z kapely vás dokonale znají, není ani divu, když s nimi trávíte prakticky více času než s vlastní rodinou,“ vysvětluje zpěvačka, která zároveň přiznává, že ve skupině zastává roli šéfové.

Se svou kapelou nyní obráží česká a moravská města v rámci akustického turné. „Rozhodně to ale nejsou žádné ukolébavky a i na těchto koncertech najdete kotel,“ směje se Anna K. Jaká je nejbližší zastávka a zda Annu K. baví stejně první i poslední koncert, se dozvíte v záznamu celého pořadu.

Spustit audio