Když něco nemáte rádi, pak jídlo na talíři přehazujte a tvařte se, že ho jíte. Radí Eva Filipová

Pokud dostanete na talíř něco, o čem víte, že určitě jíst nebudete, přehazujte si to na talíři zleva doprava, tančete s jídlem takový taneček, aby to vypadalo, že jste ho jedli. Mělo by to vypadat, že jste jenom všechno nedojedli.

Pokud ale víte, že máte na něco alergii nebo jste vegetariáni, je dobré se dopředu domluvit s personálem nebo dokonce hostitelem.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová