Králík na pivu a tymiánu. Slovenskou variaci českého receptu upekla Diana Kantorová

Králík na pivu a tymiánu Diany Kantorové

Jak připravit šťavnatého králíka? Diana Kantorová z Prahy má jasno. Pochází ze Slovenska, kde tradiční český recept obohatili ještě o české pivo. Kuchařské finty prozradila týmu Pochoutkového roku, a tak si můžete králíka stejným způsobem také upéct.

Králík na pivu a tymiánu

2 králíci (ideálně naporcovaní, ale lze připravovat i vcelku)
sůl
sušený nebo čerstvý tymián
4 cibule
5 stroužků česneku
500 ml piva (lze použít světlé i tmavé, záleží na naší chuti)
250 g dobře vyuzené slaniny
50 g sádla

Postup:

Pekáč vyložíme alobalem.

Králíka omyjeme, osušíme, zbavíme blanek a případných vnitřností. Vetřeme do něj sůl a dáme na pekáč. Přidáme tymián.

Slaninu nakrájíme na špalíčky a dáme na králíka i dovnitř masa.

Na maso poklademe na tenké plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.

Přidáme sádlo a pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 90 minut. Po prvních dvaceti minutách pečení králíka navíc podlijeme pivem.

Podáváme například s bramborem.

Diana Kantorová

Přivítala nás s manželem ve svém novém bytě v Praze – Modřanech. Tým Pochoutkového roku se stal vůbec první návštěvou, a tak byl na oslavu připravený sekt, vychlazený meloun a na prostřený stůl se servíroval králík na pivu a tymiánu.