Kuna jako predátor, jak vyčistit komín, pohankový čaj
Každý týden má pro vás Hobby magazín pravidelnou rubriku Rady a tipy, která obsahuje odpovědi na vaše telefonické dotazy a připomínky. Tentokrát jsme dokonce dostali odpovědi na dotazy našich posluchačů od jiných posluchačů. Naše telefonní číslo je 221 553 790.
Strasti s kunou podruhé…
Minulý týden jsme řešili problém s kunou na půdě. A rada zkušeného myslivce zněla, že je nutné zjistit, kudy kuna do podkroví leze a tam ji vstup znemožnit. Volal ovšem další posluchačka, že nic, co jsme uvedli, nepomáhá. Dalším řešením je tedy si pozvat myslivce, ten si na kunu počíhá a vaše trápení jednou pro vždy ukončí. Další možností je opatřit si medvědí trus, myslivci tomu říkají medvědí koláč.
Jak vyčistit komín od karbonu?
Této problematice jsme se už věnovali několikrát. Ideální je komínový průduch vyfrézovat, ty rotující řetízky ze stěn průduchu usazeniny perfektně odstraní. Ale jak říká kominický cechmistr Zbygniew Adamus – dá se to i vypálit, ale pod odborným dohledem.
Posluchačka: Mám plíseň v bytě, jak se jí zbavit?
Na tento dotaz můžete odpovědět Vy - naši posluchači, protože s plísní v bytě se setkal snad každý. Jaké jsou vaše zbraně na boj s plísní? Zavolejte nám na číslo 221 553 790. Odpovíme v příštím vydání.
Dobrá rada na závěr: Zdravý čaj z pohanky
Pohankový mlynář z Frenštátu pod Radhoštěm Zdeněk Šmajstrla poradil s výběrem a přípravou pohankového čaje i dalších nápojů.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka