Kuře s pomerančem a grapefruitem
V apetýtových receptech nabízíme recept na pečené kuře na pomerančové šťávě.
Budete potřebovat:
- 1 kg horních kuřecích stehen bez kůže
- ½ hrnku octa
- ½ hrnku šťávy z pomeranče
- ½ hrnku šťávy z grapefruitu
- 1 lžička mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl
Postup:
- Smícháme všechny ingredience (šťávy, cukr, koření) a kuře v této směsi obalíme.
- Necháme v ledničce do druhého dne.
- Další den vložíme vše na plech a pečeme na 200 stupňů asi 45 minut.
- Podáváme se zeleninou nebo pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.