Kuřecí ve smetanové kari omáčce
Kuřecí maso obsadilo v oblíbenosti strávníků druhé místo. Na jídelníčku se v našich domácnostech objevuje často a někdy jako by docházela inspirace na to, jak ho co nejlépe zpracovat.
Celý tento týden vám nabízíme masové recepty. Ten dnešní je jednoduchý – připravte si kuřecí maso ve smetanové kari omáčce.
Co budete potřebovat?
- 500 g kuřecích prsou
- 2 červené papriky
- 1 větší cibuli
- 1/2 pórku
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř, sůl
- 1 lžíci kari
- trošku sladké papriky
- 2 kelímky smetany na vaření (12 %)
- trochu vody na podlití
Postup:
- Nejdříve nakrájíme cibulku, pak maso na kostičky, papriku a pórek. Přidáme ke směsi olej a pepř, nesolíme! (maso by potom bylo tuhé a suché).
- Rozehřejeme pánev, bez oleje přidáme směs a restujeme až maso zbělá.
- Potom přidáme koření (papriku, kari, sůl) a vše krátce orestujeme.
- Podlijeme trochou vody. Až se vyvaří a maso je hotové, přidáme smetany a povaříme do zhoustnutí.
- Ochutíme pepřem a solí.
- Ideální přílohou jsou těstoviny nebo rýže.
Související
-
Božská kuřecí polévka
Vyzkoušejte opravdu hustou a poctivou kuřecí polévku. Ta se může klidně stát hlavním chodem. Recept nám poslala paní Jana Dvořáčková z Hodonína.
-
Kuřecí špízy se sýrem
V úterním Apetýtu vybíráme opět z receptů vás posluchačů. Díky paní Františce z Břeclavi si s námi dnes můžete pochutnat na Kuřecím špízu se sýrem.
-
Kuřecí stehna s česnekovou omáčkou
Pokud máte pocit, že už jste při pečení kuřecích stehen vyzkoušeli vše, nenechte se mýlit. Dnes se s Apetýtem naučíte kuřecí stehna s česnekovou omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.