Máte doma dítě školou povinné? Nezapomeňte na včasný nákup školních pomůcek v papírnictví

5. srpen 2022 07:31

Některá papírnictví v Královéhradeckém kraji už hlásí větší zájem zákazníků o školní potřeby. Největší nápor očekávají obchodníci před koncem prázdnin a začátkem září. Někde budou vypomáhat brigádníci, jinde plánují rozšířit otevírací dobu. 

Pracovnice papírnictví Monika vyrovnává do regálů zboží. „Kapsáře a školní potřeby. Zástěry na výtvarnou výchovu, sáčky na bačkory, prostě všechno možné.“

Čtěte také

Ve vedlejší uličce stojí babička s vnučkou Štěpánkou, ta pro prázdninách nastupuje do 5.třídy. „Kupovali jsme štětce na výtvarnou výchovu, potom sešity a také obaly.

Podle babičky je lepší mít vše nakoupené a připravené dřív, nenechávat shánění na poslední chvíli. „Kdyby zítra začala škola, tak už to má vše připravené. Nakoupily jsme hodně věcí.

Největší zájem je teď podle Anežky Poloprutské hlavně o školní aktovky, batohy a základní školní potřeby. „Celkově výbavu do školy. Štětce, tempery, vodovky. Záznamní knihy a sešity.

Čtěte také

Mezi nakupujícími jsou teď hlavně maminky s nejmenšími školáky. „Hodně chodí teď nakupovat pro prvňáčky. Ty starší děti přichází potom často až na poslední chvíli.

Paní Jana přišla do papírnictví s Eliškou, která v září poprvé usedne do lavice. Zatím prý jen vybírají. „Ještě se nechystáme nakupovat, až tak za 14 dní. Někdy v polovině srpna nakoupíme potom úplně všechno najednou. Tašku, desky do školy, potřební pytlíky, sešity, penál, pastelky, fixy, prostě od A do Z.

Na ceny prý příliš nekoukají, důležitá je podle této zákaznice hlavně kvalita. Za školní tašku hodlá utratit nejméně 2 tisíce korun. „Aby byla co nejlehčí a měla vyztužená záda. Aby se dceři záda hned neničily. Chceme proto něco kvalitního. Asi to bude drahé, ale kvalitní.

Čtěte také

Pracovnice papírnictví kromě obsluhy zákazníků zaměstnává také kompletování hromadných objednávek, tzv. závozů. Jednotlivé školy, hlavně ty menší, a učitelky jim předávají seznamy věcí pro žáky.

„My jim to vše zkompletujeme a dovezeme, vysvětluje Anežka Poloprutská.

A dodává, že v druhé polovině, až zesílí zájem zákazníků, plánují prodloužit otevírací dobu a to až do prvního nebo druhého týdne v září.

Spustit audio

Související