Muchomůrka císařská je skutečná delikatesa
Muchomůrka císařská má pevný oranžovohnědý klobouk a žlutý třeň i lupeny. Roste od června do října v dubových nebo kaštanových hájích v různých částech světa, hlavně ale v Itálii a ve Francii.
Nejvíce ji v kuchyni využívají právě Italové. Její název se odvozuje od historické skutečnosti, že se jako delikatesa podávala na dvorech římských císařů a pak i papežů.
Agrippina, manželka císaře Claudia, pravděpodobně touto houbou zabila svého muže. Potřela totiž talíř s lahodnou muchomůrkou císařskou jedem získaným z jiné jedovaté muchomůrky.
Věděli byste, která muchomůrka je jedovatá?
a) muchomůrka zelená – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) muchomůrka růžovka – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za správou odpověď připište ještě své jméno a celou adresu a odešlete na číslo 907 77 04. Hrajeme o stolní mixér s 5 rychlostmi a s 1,5 litrovou skleněnou nádobou od firmy Gastroback.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 19. srpna!