Můžeme ochutnávat u jednoho stolu jeden od druhého? Radí Eva Filipová

Pokud budeme na slavnostní večeři nebo banketu, nepřipadá v úvahu, abychom ochutnávali od druhého.

Pokud jsme v rodině nebo mezi blízkými přáteli, a chceme mít gastronomický zážitek, toužíme ochutnat všechno, pak můžeme, ale musí to mít formu. Ukrojíme tedy kousek jídla, jedno sousto, přeložíme na couvertový talířek, který by měl být na stole po naší levé ruce, a na tomto talířku to dáme ochutnat sousedovi, manželce nebo přítelkyni.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová