Nedělní Noční linka: Co pro vás znamená vážit si svého života?

16. srpen 2020

Umí si podle vás lidé vážit života a nebo jsou spíš nespokojeni a vědomě se třeba i ničí? A co vy? Zapíjíte svůj žal a nebo přijímáte život jaký je? Myslíte si, že si dokáže vážit života více ten, kdo o něj málem přišel?  Dostali jste se do situace, kdy jste pochopili křehkost života a jste rádi, že jste ji ustáli?

Žijete rádi i přes starosti a problémy, které život přináší? Jste rádi na světě? Jste životní optimisté? Byla nějaká situace, díky které jste "prozřeli" a začali si více vážit života? Rozhodli jste se proto k životní změně? Patříte mezi lidi, kteří dokáží vidět ve všem i to lepší?

Život nás stále učí a prověřuje. Hladí nás, ale také nám rozdává pohlavky, dává nám menší i větší lekce. Na cestě životem potkáváme úsměv, radost, ale i slzy a bolest. Okamžiků, kdy jsme šťastní je také dost. Můžeme každý den prožít něco krásného.

Lidé, kteří vidí ve všem vždy to lepší a nebo přijímají situace tak jak jsou, mají i snazší život. Každý jsme kormidelníkem svého života a pokud chceme a máme sílu můžeme změnit kurz životní plavby. Pevnou vůlí a trpělivostí můžeme mnohé ve svém životě změnit.

Lidé, kteří jsou rádi na světě snad i lépe zvládají nejrůznější situace, ke kterým patří třeba i životní nadhled. Vážíte si života? Zeptá se vás moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu napsat nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.