Nedělní Noční linka: Jak se dá podle vás spojit kariéra s osobním životem?

12. srpen 2018

Vzdali jste se někdy hodně atraktivní pracovní nabídky, protože soukromý život vám byl přednější? Stáli jste někdy před rozhodnutím zda oželet děti, proto abyste mohli budovat kariéru? Vychovávala je nebo vás vaše babička, protože rodiče neměli kvůli práci čas? Litovali jste toho někdy?

Daly vám děti nelibě později najevo to, že jste na ně neměli čas, když vás nejvíce potřebovaly? Myslíte si, že mladí lidé dávají v dnešní době přednost kariéře před rodinným životem? 

Za jakých  podmínek se dá obojí skloubit a zvládnout? Jak jste to měli vy při náročné a zodpovědné práci? Jak tomu bylo za vás?

Ne vždy se dá budování kariéry-profesní pozice spojit lehce s osobním životem. Někteří mladí lidé kariéru upřednostňují před vztahem, založením rodiny. Vnímáte to také tak? Pokud se něčemu věnujete stoprocentně a naplno,něco musí jít stranou. Pokud máte oporu v partnerovi a dohodnete se na určitých pravidlech,dá se to zvládnout?

Někteří lidé obětovali pro kariéru svůj osobní život a později i litovali. Neměli děti, rodinu, domov, najednou zůstali sami. Dnes je na pracovním trhu více možností a pokud máte patřičné vzdělání, máte i šanci, včetně zahraničních stáží a pracovních příležitostí.

Dnešní mladí lidé se chopí příležitostí a někdy je kancelář nebo počítač to jediné co znají. Jak tomu bylo za vás, v době, kdy jste vy byli produktivní a vytvářeli si pozici v práci? Jak jste to zvládali? Odmítli jste někdy zajímavou pracovní nabídku i proto, že byste byli málo s rodinou, nejbližšími, přáteli a nemohli se věnovat i jiným radostem života?

Na vaše zkušenosti a vyprávění se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Karlovi můžete k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku a nebo mu zatelefonujte po 23. hodině do studia na telefonní číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio