Nedělní Noční linka: Velikonoční kuchyně, tradice i speciality vašeho domova
Co vaříte a pečete o velikonočních svátcích a co u vás doma mají vaši nejbližší rádi? Jsou to hlavně pokrmy z jehněčího masa, nebo naopak kapr a co se u vás peče třeba za cukroví a jiné druhy pečiva?
Velikonoce jak známo, jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Vedle toho jsou Velikonoce obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara, které s náboženským svátkem souvisejí jen volně a také se v různých regionech připravují tradiční velikonoční pokrmy i pečivo. A jak je to u vás doma?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.