Magdaléna Kubínová

zprávařka

Co dělám v rozhlase: Do vašich domácností, práce nebo auta se pravidelně „vloupávám“ s aktuálními zprávami. Nejraději mám informace pozitivní, ale bohužel na světě nejsou jen ty…

Před rozhlasem: Kam až moje paměť sahá, je rádio. Nejdřív jsem ho vnímala jen jako posluchač, později jsem ale začala doufat, že by mohlo být i něčím víc. A tak jsem sebrala odvahu, která mi jinak naprosto chybí, a zkusila jsem zabojovat o místo v soukromé stanici. Naštěstí to vyšlo a já začala pěkně od začátku – od redaktorky jsem přešla ke zprávařskému mikrofonu, od něj za pult moderátorky… A přestože jsem zkusila i noviny a televizní studio a měla jsem možnost dělat editorku nebo vedoucí redakce, mikrofon mi tak chyběl, že jsem se ke zprávám zase moc ráda vrátila. Člověk má totiž vždycky dělat to, co ho baví. A tak teď svůj hlas pouštím drze do cizích uší.

Co mě baví: Nejvíc času jsem ochotná investovat do lidí, kteří jsou mi blízcí. A je úplně jedno, jak společné chvíle strávíme.

Jinak jsem filmový maniak, takže pozvání do kina nebo na společné sledování čehokoli mě vždycky potěší. Od jara do podzimu pak hodně času „ztratím“ na golfu. Nečekaně mě chytil, i když vůbec nejsem sportovní typ. Chození po hřišti už zvládám vcelku dobře, ale ovládání holí a míčku občas pokulhává…

Čas od času taky ráda „vraždím kuželky“ na bowlingu a mozek se snažím udržovat v chodu luštěním křížovek a sudoku. A zapomínat nesmím ani na fantazii. Uzdu jí povoluji třeba u knížky nebo jen tak u poslouchání muziky. Přednost dávám té české. Můžu si u ní zpívat a užívat si kouzlo mateřštiny – nahrazuje mi totiž básničky a romantiku, které není nikdy dost.

Sledujte nás