Zelný salát s pomerančem
V pondělních apetýtových receptech vás nově zveme do kuchyně Josefa a Stanislavy Senohrábkových. Příští rok oslaví společných 40 let manželství. A vaření je pro oba vášní.
Budete potřebovat:
- 1 ks malá hlávka zelí
- 1 pomeranč
- 250 g zakysané smetany
- 4-5 polévkových lžic sladké chilli omáčky
- 1 polévková lžíce majonézy
- cukr dle chuti
- koprový ocet (lez i obyčejný)
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Zelí nakrájíme najemno.
- Pokud chceme, můžeme zelí předtím spařit horkou vodou, aby bylo měkčí, ale není to nutné.
- Scedíme a necháme okapat.
- Osolíme, promneme, opepříme podle chuti.
- Přidáme cukr a ocet, promícháme.
- Případně dokořeníme a dosolíme.
- Přidáme nadrobno nakrájený oloupaný pomeranč.
- Zamícháme zakysanou smetanu s majonézou a sladkou chilli omáčkou.
- Přidáme do salátu a opět promícháme.
- Dáme vychladit a podle chuti přidáme i šunku a vejce.
- Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.