Domácí tvarohová pomazánka
Pondělní Apetýt přináší nahlédnutí do připravované knihy Babské rady, která bude především naplněna zajímavými recepty. Tady je jeden z nich!
Budete potřebovat:
- 2 bílé jogurty (celkem 500 g)
- 1 šlehačku (33%)
- to, čím tvaroh ochutíte
Postup:
- Do misky vložíme větší utěrku, do ní vyklopíme bílé jogurty a šlehačku.
- Dobře promícháme, rohy utěrky svážeme do mošničky, provlékneme vařečku, pověsíme do vysokého hrnce (nebo přímo na vodní baterii nad dřez) a necháme přes noc okapat.
- Ráno v utěrce najdeme bochník domácí tvarohové pomazánky. Je jemná, lahodná a bez přidání jakýchkoliv konzervantů nebo barviv.
- Ochutit ji můžeme mrkví, ředkvičkou, tuňákem nebo čerstvými bylinkami. Výborně chutná jako dezert smíchaná s kakaem a medem.
Související
-
Italské tiramisu
V Apetýtu vás tentokrát zavedeme do italské kuchyně. Proslulá je především těstovinami, rybami, pečivem a nebo také zmrzlinou.
-
Dýňový cheescake
V pondělním Apetýtu si s námi můžete pochutnat na sladké dobrotě. Cheesecake tvoří dvě vrstvy – krusta z rozdrobených sušenek a sýrový krém.
-
Domácí čokoládová švestková pomazánka
Sladká pomazánka? Ano, může být! Dnes si s Apetýtem můžete pochutnat na čokoládové švestkové pomazánce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka