Kuře po myslivecku
Variací na zpracování kuřecího masa jsou desítky, možná stovky. My si v Apetýtu připravíme Kuře po myslivecku. Chutná skvěle, je šťavnaté a určitě se k receptu budete rádi vracet.
Připravte si:
- 6 kuřecích stehen
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 250 ml červeného vína
- 800 g rajčat v konzervě
- 4 snítky tymiánu
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 kostku drůbežího bujonu
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
- hrst petrželky
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů, kuřecí díly potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- Položíme je kůží nahoru do pekáčku a pečeme v troubě 25 minut.
- Stehna budou dozlatova, ale ještě ne úplně doměkka.
- Vyndáme je z pekáčku a odložíme zatím stranou.
- K výpeku přidáme olej, nakrájenou cibuli a česnek, dusíme 8 minut doměkka.
- Vlijeme víno a necháme ho odpařit, přidáme koření, kostku bujonu rozpuštěnou v 300 ml horké vody a vlijeme do pekáčku.
- Do směsi vrátíme maso a dalších 20 minut necháme v troubě, dokud omáčka nezhoustne.
- Na závěr ozdobíme petrželkou a podáváme ideálně s rýží nebo těstovinami.
Související
-
Kuře v peřince
Dnešní recept patří k těm, které si určitě oblíbíte. I v případě, že vám zbyde pečené kuře a bramborová kaše, můžete i zbytky povýšit na gastronomický zážitek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka