Lívance z kyselého mléka
V dnešním Apetýtu pro vás máme lívance! Tedy recept na ně. Jejich název je odvozen od slova lít, protože se připravují z litého těsta.
Receptů na lívance najdeme nepřeberné množství. My jsme vybrali recept na lívance z kyselého mléka. Vyzkoušejte!
Budete potřebovat:
- 500 ml kyselého mléka
- hladkou mouku podle potřeby
- 2 vejce
- 1 lžíci cukru
- olej
Postup:
- Smícháme mléko, vejce, cukr a mouku.
- Mouky sypeme tolik, aby těsto bylo husté, ale lité. Vše společně vyšleháme.
- V lívanečníku nebo na pánvi následně rozpálíme olej a smažíme lívance z obou stran.
- Zdobíme šlehačkou, jogurtem nebo sladkým tvarohem, marmeládou či ovocem.
Související
-
Pohankové „krajkové“ palačinky
Hromnice jsou křesťanský svátek, který připadá na začátek února. Hromnice jsou bohaté na pověry: nesmělo šít, protože se věřilo, že do jehly poté uhodí blesk.
-
Sváteční bílkový chlebíček
Na poslední chvilku si s cukrářkou Petrou Burianovou upečeme v Apetýtu bílkový chlebíček. Tradiční dobrotu, do které můžete dát všechno, co máte rádi.
-
Cuketové koblížky
Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.