Krémový dezert pro děti. Připravte malým oslavencům dárek k svátku
Jemná chuť, snadná příprava, krásný vzhled. To je výzva pro všechny, kteří chtějí pohostit své děti, kamarády a sami si také pochutnat.
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 100 g krystalového cukru
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 250 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, banán, …)
- 250 ml šlehačky
- dětské piškoty, keksy nebo trvanlivá piškotová roláda
- několik kousků ovoce na ozdobu
Podle návodu uvaříme vanilkový puding. Při jeho přípravě ale použijeme 100 g cukru, což je větší množství, než je v návodu uvedeno.
Ještě horký puding nalijeme do větší mísy a přes ni přetáhneme mikrotenovou fólii, pod kterou necháme puding vychladnout. Fólie zabrání tomu, aby se na povrchu pudingu vytvořil škraloup.
Do studeného pudingu přidáme měkký tvaroh a dobře našleháme. K tomuto krému přidáme nadrobno nakrájené ovoce a promícháme.
Do mísy nebo pohárových sklenic vrstvíme krém a prokládáme ho piškoty, keksy nebo plátky rolády.
Necháme dobře vychladit a před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou a ovocem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka