Novým trenérem volejbalistů Karlovarska je Ital Mascia, vystřídal Hudečka

30. duben 2024 13:35

Novým trenérem volejbalistů Karlovarska je Stefano Mascia. Západočeský klub o tom informoval na facebooku. Italský kouč, který byl v letech 2020 až 2023 asistentem u české reprezentace, na lavičce vystřídal Ondřeje Hudečka. Ten se podle plánu po záskoku u A-týmu vrátil k mládeži a pozici manažera.

Čtyřiačtyřicetiletý Mascia přichází z francouzského klubu Chaumont Volley-Ball 2. S českým volejbalem má zkušenosti. V roce 2022 byl po boku hlavního kouče Jiřího Nováka, který dlouho vedl i Karlovarsko, u triumfu reprezentace Česka ve zlaté Evropské lize.

Karlovarsko v minulosti třikrát ovládlo tuzemskou extraligu, ale má za sebou neúspěšnou sezonu. Australský kouč Liam Sketcher, který loni v létě místo zdravotně indisponovaného Martina Kopa narychlo vystřídal Nováka, se na lavičce neosvědčil. Když ambiciózní klub prohrál ve čtvrtfinále Českého poháru s prvoligovým Hradcem Králové, nahradil Sketchera v únoru Hudeček.

Pod jeho vedením skončili Západočeši pátí v základní části a pak vypadli ve čtvrtfinále s pozdějšími šampiony z Českých Budějovic. Se změnou trenéra se také výrazně obmění kádr. „Vůbec nás netěší, že jsme v této sezoně nenašli žádného nového hráče, který by si svým výkonem i vztahem ke klubu řekl o prodloužení smlouvy,“ uvedl na konci sezony manažer Hudeček.

„Jedním z nejdůležitějších kritérií při výběru hráčů na další rok pro nás bude touha hrát za VK Karlovarsko a touha dosáhnout úspěchu i za cenu potlačení osobních zájmů,“ doplnil.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio