Od března platí zákaz pálení mokré trávy a listí na našich zahradách
Proč a kam staré listí a trávu dát? Vysvětluje Jiří Vlček z Odboru životního prostředí Krajského úřadu Plzeňského kraje.
5 tun mírových kaprů přibylo v západočeských vodních tocích. Připravuje se vysazování mírových štik a pstruhů. Více se dozvíte od Petra Dimitrova, technika Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni.
Milovník analogového zvuku a také amatérský konstruktér gramofonů Pavel Člupek z Jindřichova Hradce radí s výběrem gramofonů a gramofonových přenosek.
Jaro začíná. Je čas na vysazování česneku a cibule. Jaké odrůdy vybírat, jak je namořit, jaké stanoviště vybrat a jak připravit půdu se dozvíte od Věry Kastlové, zahradnice ze Zahradního centra v Plzni na Roudné.
Jak a na jaká jídla použít hovězí maso? Proč se vyplatí mlít ho doma a také jak ušetřit drahou elektřinu při pečení v troubě? Vaříme s Martinem Havlíkem, šéfkuchařem Gourmet clubu Bezejmenná a také učitelem odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.