Odpočinek, nebo adrenalin? Rodinný areál v Přívratu zabaví děti a hravé dospělé

28. srpen 2017
Česko – země neznámá

Nenechte se uchlácholit klidnou lokalitou blízko lesa. V Přívratu nedaleko České Třebové si můžete odpočinout od každodenního shonu, ale také se o pozornost hlásí celá řada aktivit. V rodinném areálu Pinguin mají například 550 metrů dlouhý svah, který můžete pokořit na koloběžce nebo horské káře.

Při cestě do Pinguin parku vás nejspíš zaujme jakoby položená horolezecká stěna. Jedná se o dráhu na cvrnkání kuliček. Podobá se kulečníku, ale ručnímu. Kuličky se totiž musí dostat cvrnknutím do připraveného důlku.

V areálu najdete i bungee trampolínu, na které se připoutaný člověk do 80 kg může vznášet do výšky kolem třech metrů. Na jeden skok se dá stihnout i několik salt. Hned vedle stojí opičí dráha, na kterou mohou děti od 8 let, anebo mladší za doprovodu dospělého.

Především mezi kluky jsou oblíbené šlapací káry. Průvodkyně Jitka Tobišková ale podotýká, že zdaleka nejde o zábavu jen pro kluky a holky. Na kárách jezdí maminky i taťkové, dědové, babičky a také tam nedávno viděla psa. Samozřejmě v doprovodu páníčka.

Menší atrakce i pro větší děti se ukrývají za stromovou hradbou. Jezdí tu třeba lanovka kamikadze. Zajímavý pohled se naskytne také na pumpující děti. Jedná se o přívratské vodní atrakce. Děti si mohou vodu přelévat do kbelíčků, udělat kaskády a pochopitelně se i namočit. Hned nad vodou je umístěný poměrně velký teleskopický talíř, který se naklání a návštěvník musí udržet balanc a vyvinout větší sílu, aby se udržel.

Trochu adrenalinu na svahu

Pinguin park je otevřený od května do září a o prázdninách má delší provozní dobu. Areál svůj provoz v září ukončí a bude se připravovat na zimní sezónu, kdy se z něj stane Ski areál Přívrat.

autor: BAL
Spustit audio