Oprava lávky na cyklostezce v Tašovicích začala dříve, v pondělí začne uzavírka

3. květen 2024 13:25

Oprava lávky na cyklostezce v Karlových Varech-Tašovicích začala s předstihem, aby se stihla hlavní sezona. Původně město plánovalo, že lávku opraví o prázdninách, kdy ve městě klesne počet cyklistů.

Karlovarský kraj ale upozornil, že o prázdninách zase naroste počet turistů na páteřní cyklostezce krajem, jejíž součástí je úsek přes Tašovice. Pracovat se tak začalo ihned. „Původně jsme předpokládali, že to budeme dělat během letních měsíců, tedy července a srpna, ale po upřesňujících informacích se začíná okamžitě. Respektive, práce už byly zahájeny. A předpokládáme, že bychom během srpna mohli být hotoví a budeme se snažit i harmonogram upravit tak, abychom byli hotoví co nejdříve,“ karlovarský městský radní Petr Bursík (ODS).

Lávka není příliš stará, byla postavena zhruba před deseti lety. Na její konstrukci však byl tehdy použit nevhodný smrk, který časem rychle stárne a degraduje. Přejezd lávky by tak brzy byl už nebezpečný. Nově se místo smrku použije pevnější modřín, který dodají lázeňské lesy města. Náklady na opravu lávky na cyklostezce v Tašovicích budou téměř dva miliony korun.

Podle Bursíka se město dohodlo s firmou, že práce budou postupovat co nejrychleji, a nebude se tak čekat, až se jedna fáze prací dokončí a začne se s další. Stavaři budou některé fáze rekonstrukce provádět zároveň. Termín dokončení byl stanovený na 30. srpen. 

Lávka pro pěší a cyklisty v ulici U Brodu v karlovarské čtvrti Tašovice bude od pondělí 6. května uzavřená. Po dobu uzavírky a opravy lávky budou lidé muset volit cestu po stezce v Sokolské ulici v Tašovicích nebo přes Doubí a Svatošskou ulici.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio